PROBLÉMÁJA VAN? KÉRDEZZEN!
KÉRJEN IDŐPONTOT! RENDELŐ MEGKÖZELÍTÉS MUNKATÁRSAINK LINKEK
FOGÁSZATI- ÉS FOGSZABÁLYOZÁSI SZAKRENDELÉS
FÜL-,
ORR-,
GÉGE-
GYÓGYÁSZAT
RENDELÉSI IDŐ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR ELFOGADÓ HELY CÍM, MEGKÖZELÍTÉS, ELÉRHETŐSÉG

Fül-, orr-, gégészet:
minden hétköznap: 18-19
szombat: 9-10

Fogászat:
Hétfő: 8-12
Kedd: 10-16
Szerda: 8-12
Csütörtök:13-18

OTP, TEMPO, Honvéd, Aranykor, AXA, Generali, Kardirex, ADOSZT, Dimanzió,Vasutas, Üdülési csekk

 

Fül-orr-gégészet:
+36 303632-747
Fogászat:+36 309270-697

Rendelési időben: 96-527-977

Terhes-gondozó épületében, a Liezen-Mayer utca 57.szám alatt, az 1. emeleten Győrben.

asc

asco 2015-09-15

Az ősemberek állkapcsa

Édesanyáink mindig azt mondták, hogy ne használjuk a fogainkat kemény tárgyak szétharapására és igazuk is volt. Az emberi állkapocs nem alkalmas ilyen dolgok kivitelezésére. 2.5 millió éves felmenőinké viszont úgy tűnik alkalmas volt.

Az Australopithecus africanus állkapcsát a technológia segítségével számítógépen reprodukálták, így képesek voltak megfigyelni, hogyan működött és milyen erőket fejtett ki.

Két koponyamaradványt kombináltak. Az egyik a legteljesebb Australopithecus africanus koponya, a másiknak pedig a fogai maradtak épek. A kettő kombinálásával tökéletes számítógépes replikát tudtak alkotni.
Ezután a csimpánzokat vizsgálták, akiknek az izmaik hasonlóak az Australopithecus africanus-éhoz. Ezeket az információkat hozzáadták a replikához és így teljes lett a modell.

Az eredmény: egy szivárvány színű virtuális koponya, ami illusztrálja a produkált erőket és azt, hogy a furcsa arci jellegzetességek ideálisan hozzájárultak a kemény mogyorók töréséhez.

Ezek a ételek, a magok és a mogyorók, fontosak voltak a túléléshez a változó időjárási viszonyok miatt.
 

2010-07-26

Magyarország Európa fogászati közp.

Miután egy hazájában több, mint egy éve várólistán lévő brit állampolgár Franciaországban operáltatta meg magát, biztosítója megtagadta a szomszédos országban kifizetett 5800 eurós számla visszatérítését. Annak ellenére, hogy külföldi gyógykezeléshez egyelőre még elengedhetetlen a hazai biztosító előzetes engedélye, a beteg keresetét követően - a határ menti kezelések jogának szellemében - az Európai Bíróság kötelezte a biztosítót a külföldi egészségügyi költségek visszatérítésére.

A meglepő döntés következményeként az Európai Bizottság az egészségügyi ellátások közösségi keretben való megoldását fontolgatja, amelynek elsődleges gyakorlati eredménye a határ menti térségek kielégítőbb egészségügyi ellátása lenne: például egy határ menti francia faluban élő uniós állampolgár látogathatná a bármelyik francia kórháznál hozzá közelebb található német kórházakat.

2010-07-01

Őssejtekből új fogak..

A Columbia University kutatói, dr. Jeremy Mao fogászprofesszor vezetésével kidolgoztak egy olyan úttörő technikát, amelyben az őssejtek egy háromdimenziós váz segítségével akár kilenc hét alatt képesek anatómiailag megfelelő fog létrehozására.

A maradandó fogak elvesztése esetén a pótlást rendszerint műfogsorral vagy újabban implantátumokkal végzik, mivel a fogak hiánya pszicho-szociális hátrányokhoz vezethet. Az implantátumok beültetése általában fájdalommal jár, mégis ezt a beavatkozást részesítik előnyben, azonban ez sem jár mindig sikerrel, mivel az állkapocs néha nem tud idomulni a beültetett foghoz.

2010-07-01
Oldalak: [1.] [2.]